Alu prozori i balkonska vrata

U ponudi Art X-a možete pronaći prozore i vrata bez prekinutog termičkog mosta – HLADNE ALUMINIJSKE PROFILE i prozore i vrata s prekinutim termičkim mostom – TERMO ALUMINIJSKE PROFILE.

Art X

Prozori i vrata bez prekinutog termičkog mosta – HLADNI ALUMINIJSKI PROFILI

Za zatvaranje terasa, balkona, konoba, zimskih vrtova koji se ne dogrijavaju / rashlađuju ili za pregrađivanje unutarnjih prostora, mogu se koristiti uski aluminijski profili koji nemaju mogućnost prekida termičkog mosta. Oni će odlično odraditi svoju funkciju zatvaranja željenih otvora, ali neprekinuti toplinski most često uzrokuje povećan gubitak grijaće topline.

Art X
Art X

Prozori i vrata s prekinutim termičkim mostom – TERMO ALUMINIJSKI PROFILI

Ukoliko potrebe klijenta zahtijevaju visoke toplinske performanse koje su potrebne prilikom instalacije stolarije u obiteljskim kućama, stambenim zgradama, kućama za odmor koje se svakodnevno dogrijavaju ili rashlađuju, rješenje su prozori i vrata s prekinutim termičkim mostom. Termički prekinuti most je kontinuirana barijera između unutarnjeg i vanjskog aluminijskog profila. Prekinutim termičkim mostom smanjuje se prolaz topline prema vani tijekom zimskih mjeseci, te prolaz topline prema unutra tijekom ljetnih mjeseci, što stvara ugodni boravak u unutrašnjosti objekta tijekom cijele godine, ali uštedu energije prilikom zagrijavanja i rashlađivanja prostora.